Haško ruglo

Nije problem Mladić, nego haška pravda

Pogodaka: 75

Nenad Kecmanović, advokat odbrane generala Ratka Mladića Saša Lukić i bivši srpski premijer i haški osuđenik Nikola Šainović govorili su o procesu generalu Ratku Mladiću, kao i političkim posledicama procesa.

BH patent

Revolucionarni motor bh. pronalazača želi i "Mercedes"

Pogodaka: 30

Za patentirani motor urađen na osnovu Teslinog trofaznog rotacionog motora s unutrašnjim sagorijevanjem, koji je radilo 20 istraživača - naučnika iz BiH, zainteresovan je "Mercedes", ali i jedna od 10 najvećih svjetskih kompanija, sa kojom su pregovori pri kraju.

Hag

U iščekivanju presude Ratku Mladiću, sve oči uprte u Hag

Pogodaka: 51

Izricanje prvostepene presude Ratku Mladiću, bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske RS, optuženom za ratne zločine tokom proteklog rata u BiH, a koje je zakazano za danas, u 10 časova, u Haškom tribunalu, budi ogromnu pažnju, kako zvaničnika i građana, tako i medija, što iz BiH, što iz inostranstva.

Tenzije rastu

Poljska na putu ka referendumu?

Pogodaka: 41

Tenzije između institucija Evropske unije i poljske vlade koju predvodi nacionalno-konzervativna stranka "Pravo i pravda", sve su veće i čini se kao da Brisel sve više postaje jedan od najvećih neprijatelja za Varšavu, piše "Dojče vele".

Crni bilans

BiH prva na crnoj listi smrti na drumovima

Pogodaka: 45

Na bh. cestama život je izgubilo čak 1.596 osoba u posljednjih pet godina, 8.496 ih je pretrpjelo teže povrede, dok je čak 41.516 učesnika u saobraćaju lakše povrijeđeno.

Putinov izbor

Putinov elitni tim

Pogodaka: 40

Iako Vladimir Putin još nije zvanično objavio kandidaturu, uveliko se očekuje da će na predstojećim predsedničkim izborima aktuelni ruski predsednik lako obezbediti još jedan šestogodišnji mandat. Ankete pokazuju da je uz Putina većina građana Rusije, a nedavno je osnovan i društveni pokret — „Putinov tim“ — u znak podrške šefu države.