Saradnja

Gas-res i Gasprom formiraju zajedničko preduzeće

Pogodaka: 8

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Gas-res Slobodan Puhalac i predsjednik Upravnog odbora kompanije Gasprom SPG tehnologije, iz Sankt Peterburga, Aleksej Konstantinovič Kahidze potpisali su danas u Banjaluci sporazum o formiranju zajedničkog preduzeća između ovih kompanija i pismo namjere.

Politički motiv

Šta je to zasmetalo Trampu, pa je udario na UN

Pogodaka: 11

Nije Tramp više štedljiv od njegovih prethodnika, pa traži manji budžet za UN. Hteo je samo, kao i neki prethodni, da pokaže da se Amerika teško miri sa činjenicom da u svetskoj organizaciji često sluša kritike na svoj račun.

Set zakona

Akcize usvojene u cik zore

Pogodaka: 28

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojili su jutros iza 4 sata set zakona o akcizama, kojim se za 0,15 feninga povećavaju akcize na biogoriva i biotečnosti, te putarine.

3,3 milijarde

Usvojen budžet Srpske za 2018. godinu

Pogodaka: 38

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku budžet Republike Srpske za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 3,3 milijarde KM, što predstavlja uvećanje od 137 miliona KM, odnosno 4,3 odsto u odnosu na sredstva planirana budžetom za 2017. godinu.

Digitalizacija

Papirne fakture odlaze u istoriju

Pogodaka: 24

Vlada Srbije učinila je još jedan korak u pravcu efikasnijeg, racionalnijeg i jeftinijeg poslovanja: računovodstvene isprave, uključujući fakture, ne moraju da se štampaju niti da sadrže pečat i potpis.

Predviđanja

Stižu tornada u BiH

Pogodaka: 194

Područje Bosne i Hercegovine izloženo je uticaju vjetrova koji imaju orkansku snagu i koji će se sve češće u narednom periodu dešavati, upozoravaju stručnjaci.